Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie van de website zorgt dat jouw website of webshop in de organische (gratis) zoekresultaten gepositioneerd word. Wanneer bezoekers op je website klikken heb je geen kosten. Zoekmachines indexeren websites aan de hand van kwalitatieve website inhoud en externe verwijzingen en bepalen zo de positie. Voorbeeld van een nummer #1 positie wanneer er gezocht word op een product, gepositioneerd boven 1 van Nederlands grootste websites Marktplaats: zoekmachine optimalisatie nummer 1 De klanten van de zoekmachines zijn mensen die zoeken. Zoekmachines tonen daarom de meest interessante websites bovenaan om hun klanten zo goed mogelijk te bedienen. De wereld van de zoekmachine optimalisatie is constant aan verandering onderhevig door de aanpassingen in de zoekmachine algoritme en vereist een goede strategie en gestructureerde aanpak. Zoekmachine optimalisatie zorgt voor extra bezoekers en draagt wezenlijk bij in het hub en spoke marketing model. Om een sterke positie te verkrijgen en/of te behouden in de zoekmachine zijn er verschillende diensten nodig en mogelijk:

Zoekwoorden onderzoek

De start van zoekmachine optimalisatie is onderzoek doen:

  • Welke zoekwoorden zijn gewenst?
  • Waar ligt de focus? Zijn de marges van de producten/diensten hoog genoeg om hierin te investeren?
  • Hoe actief is je concurrentie op dit gebied?
  • Hoeveel wordt er maandelijks gezocht op de voorgestelde zoekwoorden?
  • Zijn er alternatieve zoekwoorden in het focusgebied?

Apollo Design verricht samen met jou een zoekwoorden onderzoek. In het onderzoek kijken wij naar de haalbaarheid van de gewenste zoektermen en zorgen ervoor dat je in resultaat investeert. Na dit onderzoek kan er een strategie bepaald worden met behulp van onze overige diensten.

Zoekmachine geoptimaliseerde teksten

Content is King, inhoud is koning. Het belangrijkste in zoekmachine optimalisatie is dat je waarde bied aan de bezoeker. De teksten die jpuw bezoeker leest moeten waardevol zijn en dit in combinatie met de juiste technische opmaak van de gewenste zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Het is ook belangrijk dat deze (product)pagina’s verrijkt worden met media zoals afbeeldingen en/of video. Een blog op je website is een perfecte plek om je bezoeker van waarde te voorzien. Hier kun je artikelen met tips kwijt die je bezoeker helpen met zijn of haar vraag/probleem. Zo creëert je ook verbinding en vertrouwen met je (potentiële) klant. Deze blogartikelen kunnen dan weer gedeeld worden op je social media kanalen zodat je nog meer bezoek naar je website of webshop stuurt. Dit is een marketing strategie volgens het Hub & Spoke marketing model.

Website & Webshop promotie / Linkbuilding

Links naar je website worden gezien als aanbevelingen; De digitale mond tot mond reclame. Linkbuilding dient zeer natuurlijk te gebeuren, als er bijvoorbeeld 100 links per dag naar je website bijkomen door bijvoorbeeld geautomatiseerde software dan merken de zoekmachines dit op en wordt je geplaatst op de zwarte lijst wat direct schade aan je bedrijf brengt. Klik hier om meer informatie te lezen over Linkbuilding.

Technische website & webshop optimalisatie

Jouw website of webshop moet technisch in orde zijn om goed geïndexeerd te kunnen worden door de zoekmachines. “Schone” code zodat alles makkelijk gelezen kan worden en in de juiste structuur. Ook de snelheid van je website is van wezenlijk belang. Sinds 2016 is het van belang dat je website over een beveiligde https met SSL certificaat beschikt zoals u bovenin de adresbalk kunt zien: https zoekmachine optimalisatie Apollo Design bekijkt bij het zoekwoorden onderzoek naar deze aspecten van de bestemmingspagina’s (de pagina waar de bezoeker terecht komt) en brengt waar nodig advies uit. Op je website kan ook een plugin geïnstalleerd en geconfigureerd worden die jou en ons helpen bij het analyseren van de website pagina’s. Statistieken zijn van groot belang in internet marketing. Wanneer je nog geen statistieken pakket zoals Google Analytics beschikbaar heeft zal Apollo Design hier ook zorg voor dragen.

Rapportage

Apollo Design volgt de voortgang maandelijks op om de resultaten te behalen en/of te behouden. Van elke dienst krijgt u maandelijks een rapport per e-mail zodat je in 1 oogopslag de verbeteringen kunt bekijken.

Interesse in zoekmachine optimalisatie?

Neem dan nu contact op:

Naam*

E-mail*

Telefoon*

Eventuele vragen en/of opmerkingen

Overige voorbeelden zoekmachine optimalisatie prestaties

Casada Powerboard – Positie #2 gelijk onder bol.com

Powerplate voordelen – Positie #1 met uitgebreide informatie

 Lumea olievullingen – Positie #1

Oplaadbare kaarsen horeca – Positie #1

Tafelverlichting horeca – Positie #1

Houten bar – Positie #3 direct onder Marktplaats

Gebruikte bar – Positie #3 direct onder Marktplaats