Facebook adverteerder rechten geven

Wanneer je Facebook Advertentie Campagnes uitbesteed dien je de adverteerder rechten te geven om het advertentieaccount te kunnen beheren. Zo dien je degene ook rechten op de bedrijfspagina te geven en de facturatiegegevens in te stellen als dit nog niet gebeurd is.

Adverteerder toevoegen aan account

Dit doe je als volgt:

1. Login op Facebook
  2. Ga naar https://www.facebook.com/ads/manage
  3. Klik rechtsboven op het tandwiel om de instellingen te openen:
  4. Klik rechts op de blauwe knop mensen toevoegen
  5. Zoek de persoon op en geef de juiste rol:
  6. Klik op Bevestigen
  7. Deze stap is nu voltooid

Facebook adverteren facturatie gegevens instellen

1. In hetzelfde scherm als hierboven in de eerste stap (advertentie account instellingen) kan je in de linkerkolom de facturatie gegevens toevoegen
  2. Wanneer alles correct ingevuld is klik dan onderaan op Wijzigingen opslaan

Betaalmethode toevoegen

1. Klik links in het menu op Betalingsinstellingen
  2. Klik op Geld toevoegen
  3. Kies de gewenste methode
  4. Vul de gegevens in
  5. Klik op Doorgaan

Rechten geven voor bedrijfspagina

1. Ga naar de bedrijfspagina, bijvoorbeeld: https://www.facebook.com/ApolloDesignNL/
  2. Klik rechtsbovenaan op Instellingen
  3. Klik links op Paginarollen
  4. Bij het gedeelte “Een nieuwe paginarol toewijzen” kan je nu de juiste persoon zoeken
  5. Maak deze Redacteur wanneer er ook berichtbeheer plaatsvind of Adverteerder wanneer dit voldoende is
  6. Klik op toevoegen

Dit zijn de stappen om iemand anders de Facebook campagne(s) te laten beheren.

by Michaël de Windt